Matematik
funktion f
18. september 2007 af
kemlmj (Slettet)
hjælp til følgende opgave.
en funktion f er givet ved
f(x)=x^2+(1/x)
bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f hvor tangenthældningen er -3..
nogen der kan lede mig ind på hvordan man laver denne opgave?+
en funktion f er givet ved
f(x)=x^2+(1/x)
bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f hvor tangenthældningen er -3..
nogen der kan lede mig ind på hvordan man laver denne opgave?+
Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)
differentier funktionen, og tag f'(x)=-3
så får du x-værdien, og kan udregne y ved at sætte x ind i f
så får du x-værdien, og kan udregne y ved at sætte x ind i f
Skriv et svar til: funktion f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
