Matematik
Isolering af c!!
12. marts 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej
Jeg har en ligning (indgår i cosniusrelationerne), hvor c er ubekendt, og skal isoleres, men jeg er lidt usikker i det med isolering.
Ligningen lyder: a2 = b2 + c2 – 2bc * cos(A)
a2 er a i anden etc. det kunne den bare ikke skrive.
Jeg har en ligning (indgår i cosniusrelationerne), hvor c er ubekendt, og skal isoleres, men jeg er lidt usikker i det med isolering.
Ligningen lyder: a2 = b2 + c2 – 2bc * cos(A)
a2 er a i anden etc. det kunne den bare ikke skrive.
Svar #1
12. marts 2002 af SP anonym (Slettet)
Den eneste måde jeg umiddelbart kan se du kan isolere c på er at løse den som en andengradsligning.
Svar #2
13. marts 2002 af SP anonym (Slettet)
Den skal løses som en andengradsligning, hvilket giver følgende to løsninger:
c=cos(a)*b-(a^2-(sin(a))^2*b^2)^1/2
c=cos(a)*b+(a^2-(sin(a))^2*b^2)^1/2
c=cos(a)*b-(a^2-(sin(a))^2*b^2)^1/2
c=cos(a)*b+(a^2-(sin(a))^2*b^2)^1/2
Svar #3
18. marts 2002 af SP anonym (Slettet)
Det er sgu da ikke særlig svært du skal bare udskifte a'erne med c altså
c2 = b2 + a2 - 2ba * cos(C)
voila
c2 = b2 + a2 - 2ba * cos(C)
voila
Skriv et svar til: Isolering af c!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
