Fysik

Fysik, Kan ikke finde ud af det..:(

23. september 2007 af krikri (Slettet)
Hej jeg sidder her med en fysik opgave og er gået helt i stå i den her opgave... Er der en der kan hjælpe mig, eller blot give mig en ide om hvad det er jeg skal gør??

Hvor meget må en ballon på 30 l fyldt med helium højst veje for at den kan flyve?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af mathon


d_He = densiteten af He ved temperaturen T

d_He = p*M/(RT) = 1*atm*4g/mol(0,082058*atm*L*mol^(-1)*K^(-1)*(273+20)K) =

0,166369 g/L


d_luft = p*M/(RT) = 1*atm*29g/mol(0,082058*atm*L*mol^(-1)*K^(-1)*(273+20)K)=

1,20618 g/L


30 L He har ved 293K massen 30*L*0,166369*g/L = 4,99107 g

30 L luft har ved 293K massen 30*L*1,20618*g/L = 36,1853 g

He-ballonen må højst have massen 36,1853 g, så

den kan belastes med knap (36,1853-4,99107) g = 31,1942 g

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af mathon


atmosfærisk lufts gennemsnitlige molmasse
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=69354

Svar #3
24. september 2007 af krikri (Slettet)

1000 Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Fysik, Kan ikke finde ud af det..:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.