Matematik

løsning af f(x) = g(x)

24. september 2007 af julemanden (Slettet)
Hej derude.
Håber på lidt hjælp

Hvordan løser jeg f(x)=g(x)

Hvor f(x) = x^3-x+1 og g(x)=3x+1

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2007 af mathon


f(x) = g(x)

x^3-x+1 = 3x+1 eller

x^3-4x = 0

x(x^2-4) = 0

x(x^2-2^2) = 0

x(x+2)(x-2) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af Molle (Slettet)

f(x) = g(x)

x³ - x + 1 = 3x + 1
x³ - 4x = 0
x(x² - 4) = 0

Benyt nulreglen til bestemmelse af x.

Sæt dine x'er ind i ligningen for at få de tilsvarende y-værdier.

Svar #3
24. september 2007 af julemanden (Slettet)

Når nu jeg er i gang.
Jeg skal bestemme arealet af det område i første kvandrant, der afgrænses mellem graferne for f(x) og g(x)

F(x) har jeg fundet til at være (x^4/4)-(x^2/2)+x
G(x) er fundet til at være (3*x^2/2)+x

Desto mere ved jeg at det skal arealet er afgrænset i mellem x-aksens interval fra 0 til 2

Hvad skal jeg så gøre:)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2007 af josemaria (Slettet)

F(b)-F(a) = 1. Areal
G(b)-G(a) = 2. Areal.
Hvor a og b er dit interval.
a = 0
b = 2
Areal afgrænset mellem de to grafer:

(1. Areal) - (2. Areal)

Skriv et svar til: løsning af f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.