Matematik

Differentialligning + vektor regning

25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)
Funktionen f er løsning til differentialligningen dy/dx=(x-1)(y+1)
bestem den spidse vinkel mellem de to tangenter til grafen for f med røringspunkter (0,0) og (2,0)

håber i kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Separation af variable: dy/(y+1)=(x+1)dx, integrer på begge sider

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af Esbenps

#1
ingen grund til det. Gør sådan her:

Ved at indsætte x=0 og y=0 (dit første punkt) i ligningen, finder du hældningen, a, for tangenten i det punkt.
Herefter udregner du vinklen med x-aksen ved formlen a=tan(v).

Gør dette med begge punkter og træk de to vinkler fra hinanden for at få vinklen mellem de to tangenter...

Svar #3
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

tak for svaret.. var ellers begyndt på separation... men det er jo klart dy/dx er jo netop tangentens hældning :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af mathon

a1 = (0-1)(0+1) = -1*1 = -1

a1 = (2-1)(0+1) = 1*1 = 1

når produktet af to rette linjers hældningskoefficienter er -1, er de ortogonale --> 90°

Svar #5
25. september 2007 af Pelle89 (Slettet)

jeps jeg har regnet den ud :P... men tak for hjælpen alligvel mathon :p...

Skriv et svar til: Differentialligning + vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.