Matematik
hvordan finder jeg.....
18. maj 2004 af
Alica (Slettet)
et spørgsmål lyder på:
En linje l har ligningen y= (9/5)x+3.
Beregn den spidse vinkel mellem linjen l og første aksen.
det jeg har gjort:
jeg har tegnet koordinatsystemet og tegnet den rette linje vha et sildeben, (så det er lidt mere klart hvilken vinkel der menes.)
De eneste oplysninger jeg har
en vinkel på 90 grader
en sidelængde på 3
men det er jo ikke nok til at kunne komme videre??????
eller er detnogehlt andet jeg skal??
En linje l har ligningen y= (9/5)x+3.
Beregn den spidse vinkel mellem linjen l og første aksen.
det jeg har gjort:
jeg har tegnet koordinatsystemet og tegnet den rette linje vha et sildeben, (så det er lidt mere klart hvilken vinkel der menes.)
De eneste oplysninger jeg har
en vinkel på 90 grader
en sidelængde på 3
men det er jo ikke nok til at kunne komme videre??????
eller er detnogehlt andet jeg skal??
Svar #2
18. maj 2004 af /quillity (Slettet)
det vil sige for linien med hældning 1 er vinklen v med x-aksen:
tan^-1(1)=45grader
og det er jo rigtigt
tan^-1(1)=45grader
og det er jo rigtigt
Svar #3
18. maj 2004 af Alica (Slettet)
okey takker:)
har lige noget andet jeg også gerne vil spørge om: er 2+cos(x) en sammensat funktion????
har lige noget andet jeg også gerne vil spørge om: er 2+cos(x) en sammensat funktion????
Svar #4
18. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)
er ikke sikker, men tror det ikke... 2 er en konstant der er lagt (obvious), så hvis du differentierer funktionen, forsvinder den jo...
Skriv et svar til: hvordan finder jeg.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
