Matematik
Bestem koordinatsættet til vektor b
27. september 2007 af
jackson89 (Slettet)
Jeg sidder med følgende opgave fra eksamns opgaver i matematik på A niveau.
Opgaven lyder som følgende:
i et koordinatsystem er givet vektor a = (2 over -3). om en vektor b oplyses, at
skalarproduktet = 4 (vektor a * vektor b)
vektor a * tværvektor b = -19
bestem koordinatsættet for vektor b.
er der nogen der kan hjælpe mig =) ?
på forhånd tak!
Opgaven lyder som følgende:
i et koordinatsystem er givet vektor a = (2 over -3). om en vektor b oplyses, at
skalarproduktet = 4 (vektor a * vektor b)
vektor a * tværvektor b = -19
bestem koordinatsættet for vektor b.
er der nogen der kan hjælpe mig =) ?
på forhånd tak!
Svar #1
27. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
kald de to koerdinater for x og y
Hermed er givet at:
skalarprodukt = 4 = 2*x -3*y
vektor b (x,y) har tværvektoren b-tvær (-y,x)
Beregn nu skalarproduktet for denne også.
Nu har du to ligninger med to ubekendt.
Hermed er givet at:
skalarprodukt = 4 = 2*x -3*y
vektor b (x,y) har tværvektoren b-tvær (-y,x)
Beregn nu skalarproduktet for denne også.
Nu har du to ligninger med to ubekendt.
Svar #2
27. september 2007 af jackson89 (Slettet)
Okay, =)
dvs. de to ligninger hedder
4 = 2*x -3*y
-19 = 2 * (-y) - 3 * x
hvis jeg indsætter den i min solve funktion på min lommeregner, bliver resultatet false.
hvad skyldes det ?
dvs. de to ligninger hedder
4 = 2*x -3*y
-19 = 2 * (-y) - 3 * x
hvis jeg indsætter den i min solve funktion på min lommeregner, bliver resultatet false.
hvad skyldes det ?
Svar #3
27. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Det burde virke, og det virker for mig.
x=5 og y=2
Det burde virke, og det virker for mig.
x=5 og y=2
Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til vektor b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
