Matematik

Ligning med to ubekendte: Brøker problemer

27. september 2007 af Mr. Zero (Slettet)
Jeg har en smule svært ved denne her.

I 4/x + 2/y = 4
II 2x - 6y = 0

Hvordan kommer jeg af med brøkerne, i først ligning? Jeg har prøvet at gange alle ledene med xy men det gav et forkert resultat.

På forhånd tak :]

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Af II fås x=3y, der indsættes i I, så 4/3y +2/y = 4, og så ganger du igennem med 3y...

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2007 af mathon

II: 2x - 6y = 0

x - 3y = 0

*) x = 3y

I 4/x + 2/y = 4

4y + 2x = 4xy, hvori indsættes x = 3y

4y + 2*3y = 4*3y*y

10y = 12y^2 dividerer med (2y)

5 = 6y

y = (5/6), som indsat i *)

giver

x = 3*(5/6) = (5/2)

(x;y) = ((5/2);(5/6))

Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte: Brøker problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.