Matematik
Perspektiv
29. september 2007 af
Belinda-Olsen (Slettet)
Hej
Jeg skal tegne et centralperspektiv af en kube på 100x100x100 meter.
Kuben placeres med det ene hjørne i (200,100,0) og kuben drejes derefter en mindre vinkel efter eget valg.
Det observerende øje placeres i (200,-100,2), og det perspektiverede billede konstrueres (af tidshensyn) på xz-planet
Hvilken indflydelse har det at kuben skal drejes efter en vinkel?
Vil I ikke lave et regneeksempel på to punkter i kuben?
Jeg skal tegne et centralperspektiv af en kube på 100x100x100 meter.
Kuben placeres med det ene hjørne i (200,100,0) og kuben drejes derefter en mindre vinkel efter eget valg.
Det observerende øje placeres i (200,-100,2), og det perspektiverede billede konstrueres (af tidshensyn) på xz-planet
Hvilken indflydelse har det at kuben skal drejes efter en vinkel?
Vil I ikke lave et regneeksempel på to punkter i kuben?
Svar #2
29. september 2007 af peter lind
Det første punkt er det der ligger fast nemlig (200, 100, 0)
En retningsvektor mellem punktet og øjet er (0,200, -2)
En parameterfremstilling af linien er så
(200, 100, 0) +t(0, 200, -2)
Skæringen med xz planen sker for y = 0, så 100 + 200t = 0
De andtre punkter er afhængig af hvordan du ligger kuben. En mulighed er at punktet (200, 100, 100) er et hjørne i kuben. For dette hjørne findes det tilsvarende punkt på samme måd som det første.
En retningsvektor mellem punktet og øjet er (0,200, -2)
En parameterfremstilling af linien er så
(200, 100, 0) +t(0, 200, -2)
Skæringen med xz planen sker for y = 0, så 100 + 200t = 0
De andtre punkter er afhængig af hvordan du ligger kuben. En mulighed er at punktet (200, 100, 100) er et hjørne i kuben. For dette hjørne findes det tilsvarende punkt på samme måd som det første.
Skriv et svar til: Perspektiv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
