Matematik
Differentialregning
29. september 2007 af
S.K. (Slettet)
Hej!
jeg har store problemer med en opgave der lyder sådan her:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)= kvadratrod af x divideret med 3 - kvadratrod af x punktet er (4,2)
Er der nogle der kan hjælpe og samtidig forklare hvordan og hvorfor?
Det ville være rigtig dejligt.... på forhånd tak
jeg har store problemer med en opgave der lyder sådan her:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)= kvadratrod af x divideret med 3 - kvadratrod af x punktet er (4,2)
Er der nogle der kan hjælpe og samtidig forklare hvordan og hvorfor?
Det ville være rigtig dejligt.... på forhånd tak
Svar #1
29. september 2007 af karamellen2 (Slettet)
Du skal bruge tangentens ligning, som hedder: y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)
Hvor dit punkt (4,2) er (x0,y0)
Du differentierer din ligning, og regner derefter f'(4) og f(4) ud..
Sætter det ind i ligningen om ganger ind i parentesen.. så får du tangentens ligning i lige netop det punkt..
Jeg kan ikke lige differentiere for dig, for kan ikke se om kvadratrod af x skal divideres med 3 og så -kvadratrod x
eller om kvadratrod x skal divideres med (3-kvadratrod x)
Hvor dit punkt (4,2) er (x0,y0)
Du differentierer din ligning, og regner derefter f'(4) og f(4) ud..
Sætter det ind i ligningen om ganger ind i parentesen.. så får du tangentens ligning i lige netop det punkt..
Jeg kan ikke lige differentiere for dig, for kan ikke se om kvadratrod af x skal divideres med 3 og så -kvadratrod x
eller om kvadratrod x skal divideres med (3-kvadratrod x)
Svar #2
29. september 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal beregne f '(4) og derefter sætte ind i formlen
y=f(xo)+f '(x0)(x-x0),
hvor
x0=4
f(x0)=2
f '(x0) som du har beregnet.
y=f(xo)+f '(x0)(x-x0),
hvor
x0=4
f(x0)=2
f '(x0) som du har beregnet.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
