Kemi
Calciumhydroxid og ammoniumchlorid
30. september 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej til et forsøg mellem de to i fast form og opvarmning er jeg kommet frem til følgende:
indikator papir pH=0
Gasudvikling og hvid røg
og at gassen lugter af spejderhagl.
Ca(OH)2(s)+2NH4Cl(s)------>2NH3(g)+2H2O(l))+CaCl2(g)
Det kom jeg frem til udfra at lugten - SPejderhagl - ammoniak
Papiret fik pH = 9, det må være på grund af CaCl2 eller hvad?
Desuden hvilken reaktionstype er det. Jeg tror det er en syre-basereaktion, men ved ikke lige hvordan jeg skulle argumentere for det.
indikator papir pH=0
Gasudvikling og hvid røg
og at gassen lugter af spejderhagl.
Ca(OH)2(s)+2NH4Cl(s)------>2NH3(g)+2H2O(l))+CaCl2(g)
Det kom jeg frem til udfra at lugten - SPejderhagl - ammoniak
Papiret fik pH = 9, det må være på grund af CaCl2 eller hvad?
Desuden hvilken reaktionstype er det. Jeg tror det er en syre-basereaktion, men ved ikke lige hvordan jeg skulle argumentere for det.
Svar #1
30. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Lugten burde være mere ammoniak end "spejderhagl", hvis eller vi spiser samme slags spejderhagl.
Hvis du måler pH på de dampe, der forlader reaktionen til at være basiske, er det NH3 i dampene, der er årsagen. CaCl2 reagerer neutralt.
Hvis du måler pH på de dampe, der forlader reaktionen til at være basiske, er det NH3 i dampene, der er årsagen. CaCl2 reagerer neutralt.
Skriv et svar til: Calciumhydroxid og ammoniumchlorid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
