Kemi
entropi -hvorfor uorden
30. september 2007 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der kan svare mig på dette, jeg har
H+ + OH- ->H20 hvorfor er det, man får en positiv værdi når man beregner entropien? jeg ville da umiddelbart synes det var mere logisk hvis der blev mere orden.
H+ + OH- ->H20 hvorfor er det, man får en positiv værdi når man beregner entropien? jeg ville da umiddelbart synes det var mere logisk hvis der blev mere orden.
Svar #1
30. september 2007 af Lambert (Slettet)
Reelt set eksisterer H+ ikke, den vil altid findes som H3O+.
Hvordan ser dine udregninger ud?
Hvordan ser dine udregninger ud?
Svar #2
30. september 2007 af cs (Slettet)
jamen jeg har
delta s = H20 -H+ - OH-
delta S = 69,99 - 0 - (-10,75) = 80.66 Jmol-1K-1
delta s = H20 -H+ - OH-
delta S = 69,99 - 0 - (-10,75) = 80.66 Jmol-1K-1
Svar #3
01. oktober 2007 af Larsendrengen (Slettet)
CS: din betragtning er sådan set fornuftig nok og umiddelbar ganske intuitiv.
Men forklaringen skal hentes i at HO(-) og H(+) er omgivet af mange vandmolekyler pga. hydrogenbindinger. De koordineres af ion-dipolvekselvirkninger. Dvs. at vandmolekylerne der omgiver HO(-) og H(+) har en meget ordnet struktur (kan tilnærmes en sfære).
Når de to reaktanter så reagerer med hinanden og giver vand, så forsvinder denne orden, og tilbage er der "kun" vand.
Derfor stiger entropien.
Men forklaringen skal hentes i at HO(-) og H(+) er omgivet af mange vandmolekyler pga. hydrogenbindinger. De koordineres af ion-dipolvekselvirkninger. Dvs. at vandmolekylerne der omgiver HO(-) og H(+) har en meget ordnet struktur (kan tilnærmes en sfære).
Når de to reaktanter så reagerer med hinanden og giver vand, så forsvinder denne orden, og tilbage er der "kun" vand.
Derfor stiger entropien.
Skriv et svar til: entropi -hvorfor uorden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
