Matematik

en ligning :O

01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)
bestem en ligning for linien gennem punkterne P(2,3) og Q(4,8)'

please hjælp mig ?
på forhånd tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Får du oplysninger om hvilken type funktion det er ?

Svar #2
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

nej desværre :O

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2007 af Hoys (Slettet)

Du mener vel en forskrift, altså noget i retningen af f(x) = ax + b?

I så fald finder du a ved at sige (y2 - y1) / (x2 - x1), og b ved at tage et punkt(her P eller Q) og plotte det ind i ligningen.

Fx. hvis a er 2, og du bruger punktet P

f(x) eller y = ax + b

3 = 2 * 2 + b

3 - 4 = b

b = -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Ja, men det kunne jo lisså godt være en eksponentiel - eller potens funktion?

Der bruger du jo andre formler til at finde a.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Skriv hele din opgave ind.

Svar #6
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

så få jeg det til y=025x+2,5
kan det passe ?

Svar #7
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

der står ikke mere, sådan er den formuleret opgaven :O
jeg synes også det var underligt, men det må nok være en lineær (:

Svar #8
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

men det kan jo enlig også være y=0.25x+7 ?
hvis jeg bruger Q(4,8) til at finde b :O?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

a= (y2-y1)/(x2-x1) <=> (8-3)/(4-2) = 5/2 = 2.5

y=2.5x+b

b isoleres.

3=2.5*2+b <=> 3-(2.5*2)= -2 = b

Din foreskrift kommer til at hedde:
y=2.5x-2

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Bare brug den lineære funktion. Det må være underforstået.

P(2;3) og Q(4;8)

a=(8-3)/(4-2)

a=2,5

y=ax+b

8=2,5*4+b

b=-2

y=2,5x-2

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Med punkt Q

8=2.5*4+b <=>
8-(2.5*4)= b =
8-10 = b =
-2=b

Din foreskrift hedder stadig:
y=2.5x-2

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

...bestem en ligning for LINIEN gennem punkterne... Min definition af linje siger mig, at den er linear.

Svar #13
01. oktober 2007 af the-tharchan (Slettet)

ja okay har lige regnet det ud, det passer med det du siger (:,tk for hjælpen (:

Skriv et svar til: en ligning :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.