Matematik

hjælp til udregning

01. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
1) (x-3)^2-3(x-5)(x+5) = 4(x+1)-2(x+1)^2-2

Jeg kommer langt, når jeg udregner den.
men ender så med 3^2-1^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af HenrietteB (Slettet)

Jeg får svaret til X=14. Hvor er lighedstegnet forsvundet hen i dine beregninger? Prøv at starte med at gange parenteserne ud på begge sider af lighedstegnet. Derefter reducerer du på begge sider af lighedstegnet og til sidst isolerer du x.

Svar #2
01. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

ok jeg prøver og vender tilbage igen

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af mathon

(x-3)^2-3(x-5)(x+5) = 4(x+1)-2(x+1)^2-2

x^2 -6x + 9 - 3(x^2-25) = 4x+4 - 2(x^2+2x+1) - 2

x^2 -6x + 9 - 3x^2 + 75 = 4x + 4 - 2x^2 - 4x - 2 - 2

-2x^2 -6x + 84 = - 2x^2

-6x + 84 = 0

6x = 84

x = 84/6 = 42/3 = 14

Svar #4
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

hvor får du 6x fra?

Svar #5
03. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

fandt ud af det

Skriv et svar til: hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.