Matematik

Cos C

01. oktober 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Hej ..

Jeg synes den her er lidt underlig :)Så det kunne være dejligt, hvis nogen kunne hjælpe.

I en trekant ABC gælder |BC|=2|AB| og |AC|=5/2|AB|

Bestem CosC?



Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af alternativmor (Slettet)

nu kan jeg ikk lige se hvad der er hvad for mig men her er formlen:
cos(vinkel)= hosliggende katete/hypotenuse

Svar #2
01. oktober 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

Ja tak for svaret.. Men den har jeg, men jeg kan ikke helt se hvad der er hvad lige, som dig .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Du sætter bare ind i cosinusrelationen som du plejer. |AB| kan du derefter forkorte væk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af allan_sim

#0.
Du skal indsætte i cosinusrelationen og isolere cos(C). Cosinusrelationen i dit tilfælde siger:

|AB|²=|BC|²+|AC|²-2*|BC|*|AC|*cos(C)

#1.
Den gælder kun i retvinklede trekanter.

Svar #5
01. oktober 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

tak for hjælpen :) kommer den så til at hedde:

CosC=|BC|^2+|AB|^2-|AC|^2/2*|BC|*|AC|

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Ikke helt.








Svar #7
01. oktober 2007 af Nedergaard999 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) Så er jeg med ..

Skriv et svar til: Cos C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.