Matematik
Nulreglen&Ubekendte Ligninger
01. oktober 2007 af
Tuutih (Slettet)
Hej, jeg har et par problemer m. følgende opgaver. I må meget gerne sige hvordan, i er nået frem til svaret.
Nulreglen.
a) (x-4)(x+7)(x-9)=0
b) (2x-1)(3x+12)=0
c) 2x^2=6x
To ligninger m. to ubekendte.
a) x-y = 6 x+y = -2
b) x+6y=4 2x-2y=1
Tak på forhånd!
Nulreglen.
a) (x-4)(x+7)(x-9)=0
b) (2x-1)(3x+12)=0
c) 2x^2=6x
To ligninger m. to ubekendte.
a) x-y = 6 x+y = -2
b) x+6y=4 2x-2y=1
Tak på forhånd!
Svar #1
01. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
a)
(x-4)(x+7)(x-9)=0
x-4=0 v x+7=0 v x-9=0
osv.
a)
x-y = 6 <=> x=y+6
x+y = -2 <=> x=-y+2
Bestem y ved at løse ligningen y+6=-y+2.
(x-4)(x+7)(x-9)=0
x-4=0 v x+7=0 v x-9=0
osv.
a)
x-y = 6 <=> x=y+6
x+y = -2 <=> x=-y+2
Bestem y ved at løse ligningen y+6=-y+2.
Svar #2
01. oktober 2007 af mathon
a)
I: x-y = 6
II: x+y = -2 I og II adderes
2x = 4
x = 2, som indsættes i x+y = -2, hvoraf
2+y = -2, som giver
y = -2-2 = -4
(x,y) =(2,-4)
b)
I: x+6y=4
II: 2x-2y=1 ...II ganges igennem med 3
I: x+6y=4
III: 6x-6y=3...I og III adderes
7x = 7
x = 1, som indsættes i I, hvoraf
1+6y=4
6y=3
y = (1/2)
(x;y) = (1;0,5)
I: x-y = 6
II: x+y = -2 I og II adderes
2x = 4
x = 2, som indsættes i x+y = -2, hvoraf
2+y = -2, som giver
y = -2-2 = -4
(x,y) =(2,-4)
b)
I: x+6y=4
II: 2x-2y=1 ...II ganges igennem med 3
I: x+6y=4
III: 6x-6y=3...I og III adderes
7x = 7
x = 1, som indsættes i I, hvoraf
1+6y=4
6y=3
y = (1/2)
(x;y) = (1;0,5)
Skriv et svar til: Nulreglen&Ubekendte Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
