Fysik

Fysik, Bevægelse/Kinematik

02. oktober 2007 af KristianJ (Slettet)
s(t)=½*a*t^2+v0*t+s0

Oven stående formel skal omtales og hastighedsfunktionen skal udledes og accelerationen bestemmes

Redegør for bevægelsesligningen for frit fald og bevægelse på et skråplan.

Vis kræfterne i en skitse angivet ved retning. Ligeledes for hastighed og acceleration


Forstår at hastigheds funktionen er s´(t) men hvordan udleder jeg den ? og bestemmer acceleration?

Og hvad er bevægelseslignigen for skråplan, kan ikke helt hitte rundt i det der Fres= ..

Det sidste forstår jeg ikke, håber virkelig i kan hjælpe mig for at virkelig fortabt ..

Svar #1
02. oktober 2007 af KristianJ (Slettet)

mente mekanik ikke kinematik, var lidt hurtig på tasterne

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du tager grænseværdien af (delta S)/(delta t) for delta t gående mod 0, den går mod dS/dt=v(t), så du skal nok bare repetere kontinuitet og grænseværdi.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Vi kan starte med udledningen af hastighedfunktionen... som du nok vej er hastighed defineret som: (delta s)/(delta t)
Hastigheden i ét bestemt tidspunkt findes så, ved at tage grænseværdien af (delta s)/(delta t) , når delta t er gående mod 0
Jeg kender ikke til dine matematik kundskaber, men du kan måske se, at det er det samme som differentialkvotienten til s(t) .. for at udlede hastighedsfunktionen ud af stedfunktionen mærker du bare funktionen: s'(t)

Svar #4
02. oktober 2007 af KristianJ (Slettet)

Jaa diffenciere først s´(t)=v(t) -- v´(t)=a(t)

Meen hvad så med bevægelse på skråplan, hvad skal jeg bruge af formler der osv ? er ikke helt med på det med Fres=Ft*sin(v)-u*Ft*cos(v) ??

hvad betyder faktorene og hvordan beregner jeg det i hele taget ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal opløse tyngdekraften, som virker lodret nedad i komposanter vinkelret på planet og parallelt med planet, tegn!!

Svar #6
02. oktober 2007 af KristianJ (Slettet)

sorry, men forstår virkelig ingenting af det der :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du må have noget om skråplanet i din fysikbog, læs lige det først!

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Ja, jeg tror at din fysik bog forklarer det bedst.. ellers så søg under skråplan eller gnidningskraft her under opgaver.. så får du sikkert noget frem...

Skriv et svar til: Fysik, Bevægelse/Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.