Matematik
Forskrift
20. maj 2004 af
SONJAN (Slettet)
Hejsa!
Jeg skal til eksamen i morgen, så jeg trænger lige til den sidste hjælp man nu kan få..
Der er givet følgende differentialligning
dy/dx = 3x^2*e^-y
En funktion f er løsning til differentialligningen, og den graf går gennem punktet P(0,1).
Bestem en forskrift og definitionsmængde for f.
Jeg har så forsøgt at integrere så:
y = x^3 *e^-y, og så indsætte x = 1 og y= 0, men er ikke sikker på det er rigtigt.?
Jeg skal til eksamen i morgen, så jeg trænger lige til den sidste hjælp man nu kan få..
Der er givet følgende differentialligning
dy/dx = 3x^2*e^-y
En funktion f er løsning til differentialligningen, og den graf går gennem punktet P(0,1).
Bestem en forskrift og definitionsmængde for f.
Jeg har så forsøgt at integrere så:
y = x^3 *e^-y, og så indsætte x = 1 og y= 0, men er ikke sikker på det er rigtigt.?
Svar #1
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)
Tror nok jeg fandt ud af det:
dy/dx = 3x^2 e^-y <=>
Int e^y dy = Int 3x^2 dx
e^y = x^3 +k , k ER, x^3+k >0
lne^y = ln|x^3+k| <=>
y = ln|x^3+k|
f(0)= 1 <=>
1 = ln|o+k| <=> e= k <=>
y = ln|x^3+e|
Ik?
dy/dx = 3x^2 e^-y <=>
Int e^y dy = Int 3x^2 dx
e^y = x^3 +k , k ER, x^3+k >0
lne^y = ln|x^3+k| <=>
y = ln|x^3+k|
f(0)= 1 <=>
1 = ln|o+k| <=> e= k <=>
y = ln|x^3+e|
Ik?
Svar #2
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)
Når jeg skal bestemme definitationsmængden skal jeg så sætte
ln|x^3+e| større end eller lig med nul fordi f(0) = 1, altså at x = 0, eller skal det bare være større eller ligemed nul altid??
ln|x^3+e| større end eller lig med nul fordi f(0) = 1, altså at x = 0, eller skal det bare være større eller ligemed nul altid??
Skriv et svar til: Forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
