Matematik

Geometri

03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

a) Bestem a, således at vinkel C = 90.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af mathon

a*sqr(2) = a+2

isoler a

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af mathon

a*sqr(2) = a+2

(sqr(2)-1)a = 2

a = 2/(sqr(2)-1)

Svar #3
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)

mange tak for svaret!
jeg forstår ikke helt hvordan du når frem til det. kan du forklare det med lidt flere år?


Svar #4
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)

*ord

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2007 af mathon

i en 45-45-trekant er hypotenusen c lig med kateten gange sqr(2)

dette kommer af:

c^2 = a^2 + a^2 = 2a^2

c^2 = 2a^2

c = sqr(2*a^2)

c = sqr(2)*sqr(a^2)

c = sqr(2)*a

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.