Matematik

Geometri - Trekant højde beregning mm

03. oktober 2007 af Bjønne (Slettet)
Godaften. Jeg har disse to opgaver som jeg finder vanskelige. De er nok meget simple men de lyder sådan.

I trekant ABC er vinkel C ret. D er fodpunktet for højden h , |AD`=4 og |DB|=9. Det er det vi ved.

Vi skal finde frem til h.

Der var lige en anden opgave som jeg håber i kan hjælpe med.

to ligedannede rektangler. Det store rektangel er forholdet |AB|:|BC| = 5:3. Og man får at vide at bredden på den lille trekant er 2. Ikke mere.

Beregn arealet af det lille rektangel.

Jeg takker på forhånd mange gange for jeres tid!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af mathon

i en retvinklet trekant er højden, h, mellemproportional imellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen

hvorfor

4/h = h/9 eller

h^2 = 36

h = sqr(36) = 6

Svar #2
03. oktober 2007 af Bjønne (Slettet)

Mange tak for det!

Skriv et svar til: Geometri - Trekant højde beregning mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.