Matematik

andengrads ligninger

03. oktober 2007 af nihal (Slettet)
jeg ved ikke hvordan skal finde "b"et. er der nogen der kan hjælpe mig??

på forhånd takk.
parablens formel: x^2+2x+2
linjens: -x+b og b
b er fælles punkt for parabel og ret linje...

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af mathon

forklar det BEDRE!!!

Svar #2
03. oktober 2007 af nihal (Slettet)

en parabel har ligningen y= x^2+2x+2 og en ret linje har ligningen y=-x+b
bestem den værdi for b hvor parablen og linjen har netop et fælles punkt.

jeg skrev hele opgaven...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af mathon

se DET var forståeligt!!!:)

i fællespunkter er koordinaterne identiske, hvorfor

x^2+2x+2 = y = -x+b, hvoraf


x^2+2x+2 = -x+b og KUN 1 løsning

x^2+3x+(2-b) = 0 og KUN 1 løsning

2.gradsligningen x^2+3x+(2-b) = 0 må KUN have 1 LØSNING,
hvorfor

diskriminanten SKAL være lig med 0

3^2 - 4*1*(2-b) = 0, der giver

9 - (8-4b) = 0

9 - 8 + 4b = 0

1 + 4b = 0

4b = -1

b = -(1/4) = -0,25



Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)

Hvis de overhovedet skal have nogle fællespuntker, må y = y, altså:

y= x^2+2x+2 og y=-x+b bliver til:

x^2+2x+2 = -x+b

Hvilket kan omskrives til:

x^2+3x+2-b = 0

Du har nu en andengradsligning med a=1, b=3 og c=2-b.
Hvis der kun skal være én løsning må diskriminanten være 0, altså d=0.
Så du skal bare løse:

d = b^2 - 4*a*c <=> 3^2 - 4*1*(2-b) = 0.
Og så finder du dit b.

Svar #5
03. oktober 2007 af nihal (Slettet)

mange tak for hjælp. det passer også med facitlisten :))

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2007 af Esbenps

#5
Hav nu lidt selvtillid! Hvis du får det samme resultat som facitlisten er det altså fordi facitlisten er lavet korrekt og ikke omvendt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2007 af mathon

#5
med tilføjelse:

...og dermed fordi, DU er dygtig!!!...

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2007 af JasonW (Slettet)

Det #6 siger, er faktisk ret vigtigt.

Man kan sagtens komme ud for, at læreren/forfatteren har lavet en slåfejl i forbindelse med facitlisten, eller simpelthen har lavet en brøler.

Her gælder det om at være så sikker på sig selv, at man kan se (efter at have dobbeltjekket ens eget resultat), at det facitlisten, som er forkert på den.

Denne sikkerhed opnår man kun ved træning, træning og atter træning :-)

Skriv et svar til: andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.