Matematik

Hjælp til ligning med to ubekendte.

04. oktober 2007 af straanger_2 (Slettet)
Har lidt problemer med en opgave.

"Arealet af en flise er 240cm^2. Flisen er 3,5 gange så lang, som den er bred. Beregn længden og breden."

Jeg kan finde den første.

x + y = 240

Men hvordan finder jeg den næste?

3,5x + y = ?

På forhånd tak :]

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af Ahenning (Slettet)

L=3,5*B

Svar #2
04. oktober 2007 af straanger_2 (Slettet)

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Nu gætter jeg lidt :o)
Er arealet at en flise ikke givet ved længde*Bredde=areal.

Og siden længden er 3,5 x bredden, burde man så ikke kunne sige:

3,5*bredden*bredden=240(arealet)

Bredden^2=240/3,5. -> Divideret med 3,5 på begge sider.

Bredden = sqrt(240/3,5) ? -> Kvadratrode på begge sider..

Dur den ikke? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2007 af Ahenning (Slettet)

Og den anden må da hedde L*B=240

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2007 af Ahenning (Slettet)

Hvis du har mathcad kan du få den til at beregne den..? Men det lyder korrekt det du siget..

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2007 af mathon

bredde: B
Længde: L = 3,5*B

areal = B*L = B*3,5*B = 3,5*B^2

3,5*B^2 = areal = 240

3,5*B^2 = 240

B^2 = 240/3,5

B = sqr(240/3,5) = (4/7)sqr(210) = ca. 8,28079 cm

L = 3,5*B = 3,5*(4/7)sqr(210)= 2sqr(210) = ca. 28,9828 cm

Skriv et svar til: Hjælp til ligning med to ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.