Matematik
Differentialregning
04. oktober 2007 af
geschwin (Slettet)
Heej (;
Jeg har et problem. Hvad betyder f´(x)
Jeg har et problem. Hvad betyder f´(x)
Svar #2
04. oktober 2007 af redbarnet (Slettet)
Hvis din ligning f(x)= 3x^¨3
Så er den diffrentierede ligning f'(x)= 9x^2
Som grundregl kan du sige: f(x) = 3x^3 => f'(x) = 3*3x^(3-1)
=> du tager det tal, som x er opløftet i, og ganger det med det tal der står foran x, og samtidig trækker du en fra det opløftede tal:)
Det er noget med, at det er tangentens hældning du finder:D
Kan ikke helt huske det, men mener det er sådan, det er.
Så er den diffrentierede ligning f'(x)= 9x^2
Som grundregl kan du sige: f(x) = 3x^3 => f'(x) = 3*3x^(3-1)
=> du tager det tal, som x er opløftet i, og ganger det med det tal der står foran x, og samtidig trækker du en fra det opløftede tal:)
Det er noget med, at det er tangentens hældning du finder:D
Kan ikke helt huske det, men mener det er sådan, det er.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
