Matematik
Matematik opgave om enhedscirkel
04. oktober 2007 af
Polsehorn (Slettet)
Hej jeg ar ved en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af..
Opgaven lyder sådan her.
Tegn en enhedscirkel og afsæt retningspunktet P60
Beregn kordinaterne til P60
Tegn tangenten til cirklen i punktet (1,0)
Vis på tegningen at:
tan 60 = 1,7321
tan 240 = 1,7321
Nogen der kan hjælpe eller måske vil lave opgaven til mig..
Hvis i vil lave den kan i skrive det hele til min mail som er [email protected]
Opgaven lyder sådan her.
Tegn en enhedscirkel og afsæt retningspunktet P60
Beregn kordinaterne til P60
Tegn tangenten til cirklen i punktet (1,0)
Vis på tegningen at:
tan 60 = 1,7321
tan 240 = 1,7321
Nogen der kan hjælpe eller måske vil lave opgaven til mig..
Hvis i vil lave den kan i skrive det hele til min mail som er [email protected]
Svar #1
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Afsæt P60: Mål 60 grader og sæt punktet.
Find koordinaterne: Find dem vha. Cosinus og Sinus. (Cos = x-aksen, Sin = y-aksen..)
Tangent til punkt: (1,0). Det er vel ikke helt vildt svært, når enhedscirklen er 1 i radius :)
Har du styr på hvordan tangent virker ved enhedscirklen?
Find koordinaterne: Find dem vha. Cosinus og Sinus. (Cos = x-aksen, Sin = y-aksen..)
Tangent til punkt: (1,0). Det er vel ikke helt vildt svært, når enhedscirklen er 1 i radius :)
Har du styr på hvordan tangent virker ved enhedscirklen?
Svar #3
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Hmm.. Så vil jeg prøve at beskrive det.. :P Tangenter til cirklen i (1,0) og (-1,0). Og de giver 1 ligeså langt fra y-aksen som sinus.. Således at 45, 135, 225 og 315 alle giver 1.. Dog er 135 og 315 -1.. Når den går ud af x positiv og y positiv er den positiv. Men når en af dem er negativ bliver den negativ. Men hvis de begge er negative bliver den positiv.. +*+=+. -*+=-.+*-=-.-*-=+... Hvis det hjælper.. Svært at forklare.. :)
Svar #4
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Tan(90) og Tan(270) begge er undef. Da de styrer lige ud af y-aksen, og derfor aldrig rammer tangens linjen. (Parallelle og alt det pjank..) Tan(89), og tan(269) er derfor de højeste værdier med tangens..
Skriv et svar til: Matematik opgave om enhedscirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
