Matematik

Opstil en ligning

04. oktober 2007 af LiL-H (Slettet)
Opgaven lyder:

Om en ny dug, der er 2 m lang og 1,1 m bred oplyses at dugens areal ved første vask vil krymre 5 % og at længden og bredden vil reduceres med x %

Opstil en ligning, som x skal opfylde.


Hvad gør jeg her? Jeg har siddet med den rigtig længe, og kan ikke se hvad jeg skal gøre for at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

(2m-x)*(1,1m-y)=.95*2,2m
x+y=3,1m

to ligninger med 2 ubekendte

Svar #2
04. oktober 2007 af LiL-H (Slettet)

Jeg kan ikke forstå hvorfor du siger 0,95*2,2m

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2007 af mathon

A_efter = (2m)*(1,1m)*0,95 = (2m)(1-x/100)*(1,1m)*(1-x/100), hvoraf

(2m)*(1,1m)*0,95 = (2m)*(1,1m)(1-x/100)^2 og

0,95 = (1-x/100)^2....

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2007 af mathon

forbedring:

0,95 = (1-x/100)^2 og 0<x<100

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2007 af mathon

opfølgning:

0,95 = (1-x/100)^2 og 0<x<100

(1-x/100) = sqr(0,95)

x/100 = 1 - sqr(0,95)

x = (1 - sqr(0,95))*100 = 2,53206 = ca. 2,5

konklusion:
længden og bredden vil reduceres med ca. 2,5%

Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.