Matematik

Kugle

06. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
En kugles rumfang og overfladeareal er givet ved

V=4/3*pi*r^3

A=4*pi*r^2

A) Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem kuglens volume og overfladeareal?

Mit resultat er:

V=1/3*4*pi*r^2*r=1/2*r*A

Kan det passe eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2007 af mathon

V = (4/3)*pi*r^3 = r*(4/3)*pi*r^2 = (r/3)(4*pi*r^2) = (r/3)*A

hvoraf

V = (r/3)*A

Svar #2
06. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er formlen så: V=r^3*A

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2007 af mathon

nej

V = (r/3)*A = r tredjedele gange arealet

Svar #4
07. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hvad betyder stråstregen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2007 af mathon

skråstregen er en brøkstreg

Svar #6
07. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Okay :)

Så det der (r/3)*A er:

r
-*A
3

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2007 af mathon

JA!

Svar #8
07. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

super

Svar #9
07. oktober 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Men hvorfor ville den her ikke være rigtig eller?

V/A = (4*pi*r^3/3)/4pi*r^2) = r/3

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2007 af mathon

V/A = (4*pi*r^3/3)/4pi*r^2) = r/3

det er en også, hvis den manglende venstre-parentes vedføjes:

V/A = (4*pi*r^3/3)/(4pi*r^2) = r/3

Skriv et svar til: Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.