Matematik
Omskriv kvadrat på to-leddet str.
06. oktober 2007 af
Tissi (Slettet)
x2 - 4x + 4 ..
Nogen der gider give mig et hint? Forstår slet ikke, hvad jeg skal.
Mit umiddelbare gæt er: 4x(x+2)2 .. (det sidste 2-tal er i anden, ved ikke, hvordan man skriver det), men så er det vel ikke to-leddet?
Mange hilsner Tissi
Nogen der gider give mig et hint? Forstår slet ikke, hvad jeg skal.
Mit umiddelbare gæt er: 4x(x+2)2 .. (det sidste 2-tal er i anden, ved ikke, hvordan man skriver det), men så er det vel ikke to-leddet?
Mange hilsner Tissi
Svar #1
06. oktober 2007 af Molle (Slettet)
x² - 4x + 4 =
(x-2)²
Så har du omskrevet til kvadratet på en toleddet størrelse. Dit gæt er ikke lig med dit udgangspunkt. Kan du se pointen?
(x-2)²
Så har du omskrevet til kvadratet på en toleddet størrelse. Dit gæt er ikke lig med dit udgangspunkt. Kan du se pointen?
Svar #3
06. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Husk her reglen:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab
Hvis dette benyttes på det pågældende eksempel, fås da:
(x-2)^2=x^2+2^2+2*2*x=x^2+4+4x
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab
Hvis dette benyttes på det pågældende eksempel, fås da:
(x-2)^2=x^2+2^2+2*2*x=x^2+4+4x
Svar #4
07. oktober 2007 af Tissi (Slettet)
Okay, jeg har prøvet at lave de efterfølgende opgaver. Nogen, der evt. vil være så venlig blot at se, om de er rigtige - og hvis ikke, give et lille hint?
4t^2+12t+9= (2t+3)^2
0,25p^2-p+1= (0,5p-1)^2
9y^2-24y+16= (3y-4)^2
På forhånd tak.
4t^2+12t+9= (2t+3)^2
0,25p^2-p+1= (0,5p-1)^2
9y^2-24y+16= (3y-4)^2
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Omskriv kvadrat på to-leddet str.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
