Dansk

opgave, tjek.

08. oktober 2007 af Katrine143 (Slettet)
Nogen som vil tjekke dette igennem (+ komme med mening)

Det jeg skulle svare på var:
1. Redegør for hvilke klimaproblematikker verden står overfor.


mit svar :
Som jeg ser på det, så hører alle faktorer, der indvirker på vores klima, i større eller mindre grad ind under den samlede problematik. Vi kan inddele klimaproblemerne således :
De menneskeskabte og de ikke menneskeskabte.

Under de ikke menneskeskabte kan man blandt andet nævne :
· Vulkanudbrud, fordi giftige stoffer bl.a. tungmetaller såsom cadmium, kviksølv og bly bliver spredt rundt omkring i luften, når vulkaner er i udbrud.

Under de menneskeskabte :
· Drivhusgasserne via forskellige former for produktion, transport og skovrydning.
· Landbruget, da vi bruger kunstgødning og plantebeskyttelsesmidler, hvilket forurener vandløb, fjorde og havet, som så påvirker fiskeriet og sandsynligvis også arter i det åbne land. Hvor af arterne senere hen dør pga. forureningen.

Alt dette påvirker vores klima. Produktion af forskellige arter og transport udleder en stor mængde af CO2 og andre fossile brændstoffer (kul, olie osv.) til vand og luft. Herudover er der andre pointer, som også er ret vigtige at notere. Antallet af mennesker på jorden er relativt højt, er der mennesker er der også brug for føde, skal der være føde, drikke etc. skal der produktion, landbrug og transport til. Hvilket kun ender med forøgelsen af forureningen af verdenen. Dvs. jo mere vi ønsker og jo bedre vi vil leve = mere produktion. Vores velstand afhænger altså af produktion og handel. Dette gør det kun værre, når vi er for mange mennesker på Jorden.

Alle disse klimaproblemer, som fører til klimaændringerne kaldes med et ”drivhus-effekten” , som medfører den globale opvarmning. Drivhus-effekten er dog ikke en negativ ting for selve jorden, den er med til at holde varmen på jorden, men udledningen af CO2 gør at ozonlaget holder på mere varme, som medfører at temperaturen stiger, derudover forekommer flere huller i ozonlaget eller så bliver hullerne kun større, dette giver flere tilfælde af hudkræft om året.
Selve det at klimaet bliver påvirket, forebygger flere naturkatastrofer, vandstanden vil stige med op til 5 cm i løbet af de næste 100år, temperaturen vil stige, ørkener vil blive større og større, alt dette vil kun ende i ren kaos og destruktion.

Svar #1
08. oktober 2007 af Katrine143 (Slettet)

Ingen ?

Svar #2
31. oktober 2007 af Katrine143 (Slettet)

Nå men til jer, som måske kommer forbi, den er blevet rettet!

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2010 af ismirovic (Slettet)

gider du lægge rettelsen ind?


Skriv et svar til: opgave, tjek.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.