Fysik

overfladeareal

09. oktober 2007 af KME89 (Slettet)
Jorden er stort set kugleformet med radius 6371 km.
-hvad er jordens overfladeareal (i km^2)
Verdenshavene,som dækker 71% af overfladen, rummer 1,37*10^18 m^3 vand.
-Hvilken gennemsnit havdybde svarer det til?
Jorden er kugleformet med radius 6371 km.

Da vi kender radius, kan vi beregne jordens overfladeareal vha. formlen:

A = 4*p*r2
= 4*p*63712 => 5,1006447*108 km2


Opgaven fortæller, at verdenshavene dækker 71% af overfladen, rummer 1,37*1018m3 vand.

Jordens overflad/omkreds:
O = d * p ó O = r*2*p
= 6371*2*p = 40030,174 km.

40030,174 km*71% = 28421,423
100


??? hvordan kommer jeg vidre :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af mathon

Jordens overflade = 4*pi*R^2 = 4*pi*(6371*km)^2 = 5,10064*10^8 km^2

havfladen = 0,71*5,10064*10^8 km^2 = 3,62146*10^8 km^2 = 3,62146*10^14 m^2

V = h*G

h = V/G = 1,37*10^18*m^3/(3,62146*10^14*m^2) = 3783,01 m = 3,78301 km = ca. 3,8 km

Svar #2
09. oktober 2007 af KME89 (Slettet)

er noget af det jeg har lavet rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af mathon

...desværre nej...

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2017 af assi157

Hvorfor bliver 3,62146*10^8 km^2 = 3,62146*10^14 m^2 ?

Og hvilken formel er V = h*G? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2017 af mathon

                         km^2=\left ( 10^3\;m\right )^2=\left (10^3 \right )^2\cdot m^2=10^6\;m^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2017 af assi157

Hvad er formlen V ? h*G?
Jeg ved at V er volume og h højde, men hvad er G? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2017 af mathon

Hvis du forestiller dig alt vandet indeholdt i en kasseformet beholder,
har du for volumenet:
                                     V=h\cdot G                  G er grundfladearealet.

                                      h=\frac{V}{ G }


Skriv et svar til: overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.