Fysik

Matematisk pendul Hjællp!!

09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)
Heyy allesammen ..
Er li igang med en Fysik rapport, og er lii gået i stå ved en opgave. -Opgaven lyder følgende:
Et matematisk pendul består af en punktformig masse m ophængt i en ustrækkelig snor med længden l i tyngdefeltet. Formlen for svingningstiden T af pendulet er givet ved: T = 2(pi) vl/g ..

- Hvor g er tyngdeaccelerationen og l er pendullængden.

OPGAVE: Et pendul er sat til at svinge i et fysiklabartorium i Danmark. Svingningstiden måles til 0,8 s.

a). Bestem pendulets snorlængde.. !

Nogle som kan hjælp tak!. Louise .


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

brug den omsrvne formel:

(T^2*g)/(4*pi^2)=pendullængden

Svar #2
09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)

Det vil sige:

0,8^2*9,82/4*pi^2 = 15,51 Cm ? eller meter ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

det kommer an på den anvendte måleenhed. Men der er som regel tale om cm, hvis ikke tager fejl.

Svar #4
09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)

Der står intet ved den anvende måleenhed, desværre.
- Men hvorfor er det at du bruger en formel til denne, og ikke den oprindelige som vi har fået. ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2007 af Alkymisten (Slettet)

Det ved jeg egenlig ikke, bare en vane... :)

Svar #6
09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)

Okaii .. Men dvs. at jeg bae skal skrive 0,8^2*9,82/4*pi^2 = 15,51 ..
Er der ikke os noget om hvordan jeg har isoleret osv jeg skal have med.. ell. lignende.? (:

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#2
"0,8^2*9,82/4*pi^2 = 15,51 Cm ? eller meter ?"
Det kommer der af ikke at anføre enheder i udregningerne, hvis du gør det hver gang, så kan du selv se det. Du kan altid bruge standardenhederne meter, kilogram og sekund og så omregne bagefter, hvis der ikke er behov for det.
Skriv nu ovennævnte formel igen med angivelse af enhederne, ellers vil du altid løbe sur i det.

Svar #8
09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)

#7 Hmm.. kan du ikk prøve at omformulere det som du liig har skrevet, forstår ikke liige din pointe desværre :/ ..

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg kan starte:
0,8 sek * 9,82 m/s^2... kan du selv fortsætte? Så får du det automatisk ud i den rigtige enhed. Gør det hvergang, det bliver du glad for.

Svar #10
09. oktober 2007 af LulliexD (Slettet)

Okaii .. forstår godt hva du mener nu :o)
- Du vil altså have udregningerne med :) ..

Så det vil sige at svaret bliver således.
(Det som jeg skriver i min rapport!):

Pendulets snorlængde kan regnes ved formlen :
T = 2p Kvadratrod (l/g) - Eller ved at sige:
0,8 sek * 82m/s^2 / 4(?)* pi^2 ..

OBS: Hvorfor var det nu vi sagde 4 ? ..

Skriv et svar til: Matematisk pendul Hjællp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.