Matematik

MEGET LET OPG

09. oktober 2007 af nadia0 (Slettet)
Ka ik lige huske hvordan man sku löse sådan nogle brök- regn.?

lös ligningerne:

a) 4/x = 6

b) 4x = (6x-2/5)

c) (7/x-2) = 4

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af peter lind

a) gang på begge sider med x
b) hæv parantesen og træk alt med x over på den ene side og resten på den anden side.
c) hæv parantesen. flyt -2 over på højre side. Forlæng med x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2007 af mathon

b)
4x = 6x - 0,4 træk 4x fra på begge sider

0 = 6x - 4x - 0,4 reducer

0 = 2x - 0,4 læg 0,4 til på begge sider

0,4 = 2x divider med 2 på begge sider

0,2 = x eller

x = 0,2 = 2/10


Skriv et svar til: MEGET LET OPG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.