Matematik

Andengradsligning m. brøker

11. oktober 2007 af zenati (Slettet)
Har fået denne her andengradsligning, som skal omskrives før den kan udregnes:

12/x^2-16/(x-2)= 0

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af Riemann

gang igennem med x^2*(x-2). Det giver

12*(x-2)-16*x^2 = 0

her skal x selvfølgelig være forskellig fra 0 og 2, da vi har ganget igennem med x^2*(x-2).

Svar #2
11. oktober 2007 af zenati (Slettet)

okay, tak.

Hvad så med disse ligninger:

x^4-x^2-12=0

og

5(x+1)^2+8(x+1)-220=0

??

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Opgave 1:
Lav substitutionen u = x². Så har du ligningen

u² - u - 12 = 0

som du løser på normal vis. Benyt derefter, at x = +/- u^(1/2).


Opgave 2:
Lav substitutionen v = x+1. Så har du ligningen

5v² + 8v - 200 = 0

Efter at have fundet v, bruger du så at x = v-1.

Svar #4
11. oktober 2007 af zenati (Slettet)

okay, mange tak:P

forstår dog stadigvæk ikke den første ligning:
12/x^2-16/(x-2)= 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2007 af Riemann

Du skal bare omskrive ved at gange igennem med x^2*(x-2). Så er det en almindelig andengradsligning.

Skriv et svar til: Andengradsligning m. brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.