Matematik
Ligninger Arghh
11. oktober 2007 af
hmmsporten (Slettet)
Skal ha hjælp hurtigst muligt med disse opgaver please:
1. Til fodboldkampen på Sundby Idrætspark i lørdags mellem B1908 og KB er der solgt 350 billetter (selvom en af 8ernes bedste spillere er skadet!!!). Prisen for en voksen billet er 50 kr. og en børnebillet koster 30 kr. Hvor mange børnebilletter er der solgt, når den samlede billetindtægt er 15500 kr.?
2. I et rektangel er diagonalerne 35 cm lange. De bliver 45 cm lange, hvis den længste side gøres 8 cm længere og den korte gøres 6 cm længere. Find rekt¬anglets sider.
Skal ha hjælp hurtigst muligt med disse opgaver please:
1. Til fodboldkampen på Sundby Idrætspark i lørdags mellem B1908 og KB er der solgt 350 billetter (selvom en af 8ernes bedste spillere er skadet!!!). Prisen for en voksen billet er 50 kr. og en børnebillet koster 30 kr. Hvor mange børnebilletter er der solgt, når den samlede billetindtægt er 15500 kr.?
2. I et rektangel er diagonalerne 35 cm lange. De bliver 45 cm lange, hvis den længste side gøres 8 cm længere og den korte gøres 6 cm længere. Find rekt¬anglets sider.
Svar #2
11. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
1.
To ligninger med to ubekendte.
Du ved, at der er solgt 350 billet.
Heraf ved du at:
350=V+B
hvor V=voksne og B=børn
Du ved yderligere, at indtægten er 15500kr, og prisen for en voksenbillet er 50kr og 30kr for et barn.
Heraf ved du at:
15500=30*B+50*V
Løs dette ligningssystem, og du kender dermed svaret.
2.
Her kaldes den længste af siderne for y og den korte for x.
Du får oplyst, at diagonalerne er 35cm lange.
Heraf får du at:
sqrt(y^2+x^2)=36(Pythagoras)
Du får nu at vide, at diagonalerne bliver 45cm lange, hvis den længste side gøres 8 cm længere, og den korte gøres 6cm længere.
Heraf fås nu denne ligning:
sqrt((y+8)^2+(x+6)^2)=45
Løs dette ligningssystem, og du kender dermed svaret.
To ligninger med to ubekendte.
Du ved, at der er solgt 350 billet.
Heraf ved du at:
350=V+B
hvor V=voksne og B=børn
Du ved yderligere, at indtægten er 15500kr, og prisen for en voksenbillet er 50kr og 30kr for et barn.
Heraf ved du at:
15500=30*B+50*V
Løs dette ligningssystem, og du kender dermed svaret.
2.
Her kaldes den længste af siderne for y og den korte for x.
Du får oplyst, at diagonalerne er 35cm lange.
Heraf får du at:
sqrt(y^2+x^2)=36(Pythagoras)
Du får nu at vide, at diagonalerne bliver 45cm lange, hvis den længste side gøres 8 cm længere, og den korte gøres 6cm længere.
Heraf fås nu denne ligning:
sqrt((y+8)^2+(x+6)^2)=45
Løs dette ligningssystem, og du kender dermed svaret.
Skriv et svar til: Ligninger Arghh
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
