Kemi
Kp vs. Kc
13. oktober 2007 af
Kvika (Slettet)
Jeg mangler lidt forklaring på sammenhængen mellem disse begreber.
Ligevægtskonstanten (tryk) og Ligevægtkonstanten (koncentration)
Jeg er med på, at C=P/R*T og på den måde kan jeg finde at
Kp=Kc*(R*T)^dn, hvor dn er: antal mol på højre side af ligevægtspil ´minus antal mol på venstre side.
Rent matematisk hænger de to sammen som ovenfor, og sammenhængen afhænger af den pågældende reaktion, dn.
Men er det så korrekt at snakke om Kc i en gasblanding og i så fald, i hvilke situationer?
Er det korrekt i nedenstående reaktion ved en given temperatur, at snakke om Kc:
4Fe(s)+3O2(g)->2Fe2O3(s)
Givet: n(O2)=1*10^(-3)mol
V=2L
Kc=1/([O2]^3)=1/0,0005^3=8*10^9
Hvad angiver Kp og Kc i en gasblanding. Rent matematisk kan jeg se, at de er lig hinanden, når dn=0. Men hvad så, når dn er forskellig fra 0.
Håber, der er nogen der kan tyde mine spørgsmål. Er selv ret forvirret over sammenhængen
Ligevægtskonstanten (tryk) og Ligevægtkonstanten (koncentration)
Jeg er med på, at C=P/R*T og på den måde kan jeg finde at
Kp=Kc*(R*T)^dn, hvor dn er: antal mol på højre side af ligevægtspil ´minus antal mol på venstre side.
Rent matematisk hænger de to sammen som ovenfor, og sammenhængen afhænger af den pågældende reaktion, dn.
Men er det så korrekt at snakke om Kc i en gasblanding og i så fald, i hvilke situationer?
Er det korrekt i nedenstående reaktion ved en given temperatur, at snakke om Kc:
4Fe(s)+3O2(g)->2Fe2O3(s)
Givet: n(O2)=1*10^(-3)mol
V=2L
Kc=1/([O2]^3)=1/0,0005^3=8*10^9
Hvad angiver Kp og Kc i en gasblanding. Rent matematisk kan jeg se, at de er lig hinanden, når dn=0. Men hvad så, når dn er forskellig fra 0.
Håber, der er nogen der kan tyde mine spørgsmål. Er selv ret forvirret over sammenhængen
Skriv et svar til: Kp vs. Kc
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
