Matematik

måneder & år

17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)
Hej alle sammen
Jeg har brug for hjælp til mate - det er noget med måneder & år .
Jeg har problemer med
opgave (12)
56 mdr = år = mdre ? Hvordan skal jeg regne det ud ?
(13) 144 timer = døgn ? timer ?
(´14) 96 dage = uger? dage ??
(15) 470 min = timer ?? min ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2007 af Esbenps

Du ved, at der er 24 timer på ét døgn. Det vil sige, at hvis du har 48 timer, så har du 48/24 = 2, dvs. 2 døgn...

Tænk på samme måde de andre gange, når du ved, at der går 7 dage på en uge, 60 minutter på en time, 12 måneder på et år osv...

Svar #2
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

jaa , men skal jeg bare så sige 144/ 24 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2007 af Esbenps

Så får du antallet af døgn, som 144 timer svarer til, ja...

Svar #4
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

tak tak , Jeg tror nok , jeg har forstået det :)

Svar #5
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

og når man har 56 mdr så skal man bare sige 56/ 12 ?? og det giver 4, 66666 år ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2007 af Esbenps

Ja, det er korrekt. 56 måneder er 4,66666... år eller mere præcist 4 år + 2/3 år; husk at 0,666... er det samme som 2/3. Vi vil nu gerne lige finde ud af hvor mange måneder 2/3 år svarer til, så vi ganger med 12, da der jo går 12 måneder på et år.

12*2/3 = 8; dvs. 8 måneder...

Svaret er derfor 4 år og 8 måneder...

Svar #7
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

Mange tak tak

Svar #8
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

Okay nu er jeg gået i stå , fordi jeg har prombler med en opgave
Den hedder ; 96 dage til uger . Skal man ikke sige 96:7 og der giver 13,71 ????

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

hvilket vil sige 13 uger og 5 dage(0,71 uge = 5 dage)

Svar #10
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

hvordan véd du så , at 0,71 er 5 dage ??? har ikke forstået det helt ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

du har fået 13,71, og idet man kun kan have hele uger, findes de antal dage, der er på de 13 uger ved:
13*7=91 dage
Da der er 96 dage, så findes de dage, som ikke kan være under en hel uge ved 96dage-91dage, heraf fås det, at der er 5 dage...

Svar #12
17. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

når okay , men tror heller ikke , at jeg har forstået det helt

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2007 af Esbenps

#12
Hvis jeg spørger dig, hvor mange uger 9 dage svarer til, hvordan ville du regne det ud?

Du ville starte med at dividere 9 med 7, hvilket cirka giver 1,3. Det vil sige, at 9 dage svarer til 1,3 uger. Det vil sige 1 HEL uge og så nogle dage. En hel uge består af 7 dage, så der er derfor 2 dage tilbage.
9 dage svarer derfor til 1 uge og 2 dage...

Svar #14
18. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

jaa , det ved jeg godt :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. oktober 2007 af Esbenps

#14
Det er det samme, som dnadan gør i #11...

Svar #16
18. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

okay - men hvad med når det er 144 timer så er dér 6 døgn ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. oktober 2007 af kleif

jep

Svar #18
18. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

okay - 144 timer - 6 døng -timer ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. oktober 2007 af Esbenps

#18
144/24 = 6, så 144 timer = 6 døgn.

Skriv et svar til: måneder & år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.