Matematik
hjælp ligninger
19. oktober 2007 af
n4e (Slettet)
hej flokens.
kan i ikke hjælpe kan ikke finde ud af denne linging :
(x + 2/6 )-7= x
hvordan kan man lave den???
kan i ikke hjælpe kan ikke finde ud af denne linging :
(x + 2/6 )-7= x
hvordan kan man lave den???
Svar #1
19. oktober 2007 af sp1r (Slettet)
(x + 2/6 )-7= x <=> L=Ø
Eftersom;
plusparantes opløses, og dette giver: x+1/3-7=x => 0=6,75
Jeg tror derimod du har sat en forkert parantes og du derfor mener:
((x+2)/6 ) -7=x så x og 2 står i tælleren, og 6 i nævneren
derved vil det give:
Gang først igennem med 6, på højre side af lighedstegnet, og dette giver 6x. 6 tallet i nævneren på venstre side, går nu ud, og du har nu:
x+2-7=6x
=>
x-5=6x
=>
5x=-5
=>
x=-1
Håber det hjalp..
Eftersom;
plusparantes opløses, og dette giver: x+1/3-7=x => 0=6,75
Jeg tror derimod du har sat en forkert parantes og du derfor mener:
((x+2)/6 ) -7=x så x og 2 står i tælleren, og 6 i nævneren
derved vil det give:
Gang først igennem med 6, på højre side af lighedstegnet, og dette giver 6x. 6 tallet i nævneren på venstre side, går nu ud, og du har nu:
x+2-7=6x
=>
x-5=6x
=>
5x=-5
=>
x=-1
Håber det hjalp..
Skriv et svar til: hjælp ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
