Matematik

Bestem koordinatsætten, Hjælp!

19. oktober 2007 af -susanne- (Slettet)
Jeg har problemer med at løse denne opgave.

Er der nogen som kan hjælpe?

Funktionerne f og g er givet ved

f(x)=-2x^2-0,5x-3 og g(x)=4,2x-5

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.

På forhånd tak....

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

lss ligningen:
f(x)=g(x) <=> -2x^2-0,5x-3=4,2x-5
Når du har løst denne, så kender du nu x-værdierne for skærringspunkterne, herefter kan disse værdier indsættes i en af de to forskrifter(g(x) et lettest), hvormed du nu også kender y-værdien, hvormed du så kender koordinatsættetene:)

Svar #2
19. oktober 2007 af -susanne- (Slettet)

Nå jeg indtaster ligningen på lommeregneren får jeg 2 løsninger:

X= -2,7179 or X= 0,36793




Svar #3
19. oktober 2007 af -susanne- (Slettet)

Hvis jeg indsætter den ene på x´s plads får jeg -16,415

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2007 af farfarsjovsovs (Slettet)

hvis du har en TI eller en V200 kan du bare sige
SOLVE(y=... and y=...,x)
så får du x-værdien og den kan du sætte ind i en af funktionerne og få y-værdien

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2007 af mathon

y = f(x) = -2x^2 - 0,5x - 3
og
g(x) = 4,2x - 5

skæring kræver:

-2x^2 - 0,5x - 3 = 4,2x - 5

2x^2 + 4,7x - 2 = 0

x1 = (-47-sqr(3809))/40 = -2.71793
og
x2 = (-47+sqr(3809))/40 = 0.367927
samt

g(x1) = 4,2*((-47-sqr(3809))/40)) - 5 = (-21sqr(3809)-1987)/200 = -16.4153

g(x2) = 4,2*((-47+sqr(3809))/40)) - 5 = (21sqr(3809)-1987)/200 = -3.4547

konklusion:

S1(-2.71793;-16.4153) og S2(0.367927;-3.4547)

Svar #6
19. oktober 2007 af -susanne- (Slettet)

Tusind tak for hjælpen begge to.... Nu har jeg forstået det hele :)

Skriv et svar til: Bestem koordinatsætten, Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.