Dansk

Essay om H.C.A på 9. klasse niveau

20. oktober 2007 af rasmusjenner (Slettet)
Hej. Jeg har fået til opgave at skrive et kort essay om H.C. Andersen. Vil gerne høre jeres mening om det, og hvad karakteren ville blive til? - Evt nogle rettelser.

download link: http://peecee.dk/?id=73810


Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2007 af gfjtz (Slettet)

Jeg har læst første afsnit og har klart fået det indtryk, at det ikke er et essay, du har skrevet - det lyder nærmere bestemt som en biografi, hvor du fortæller om hans liv. Jeg synes, du lige skal læse op i genrekravene for et essay. :)

Jeg rettede lige første afsnit, hvis du vil bruge det:
"Andersens skolegang var tilfældig og utilstrækkelig. Den bedste undervisning, han fik i sine yngre år, var på Odense Fattigskole. Andersen var aldrig sammen med de andre drenge, hverken i eller efter skole. Han blev mobbet og fik bl.a. øgenavnet Komedieskriveren. Andersens familie havde et lille hus, ingen penge og Andersens far døde, da Andersen var 11 år. Hvordan kunne en knægt, der havde mistet sin far, var blevet mobbet og ikke havde fået ordentlig undervisning i barndomsårene blive til en verdenskendt forfatter senere hen?"

Svar #2
20. oktober 2007 af rasmusjenner (Slettet)

Hvordan skriver man så et essay?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2007 af gfjtz (Slettet)

Fra følgende hjemmeside: http://fc.silkeborg-gym.dk:4020/2y/essay.htm

"I et essay søger man sandheden; man skriver det for at forsøge at finde ud af noget, ikke for at fremlægge en sandhed, man allerede har fundet. I et essay kan forfatteren godt gå ind i en art debat med sig selv. Han kan lægge argumenter frem for og imod og afprøve forskellige løsninger. Det betyder, at sproget ikke behøver at være fint og højtideligt. Men trods det er der ikke noget løst og slapt over et godt essay. Forfatteren tænker så det knager og gør sig umage med at finde klarhed.

Han begrunder og dokumenterer, så godt han kan, finder eksempler og modeksempler - for at se, hvor han ender.

På den måde kan man sige, at "der sker noget" i et godt essay, og derfor kan det være underholdende læsning."

Skriv et svar til: Essay om H.C.A på 9. klasse niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.