Matematik

ændring af formel

20. oktober 2007 af rizzie (Slettet)
hej, kan man ikke godt ændre i formlen for en trekants areal, så man får højden i stedet?

T = højde x grundlinie /2

men hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Med andre ord:
T=h*g/2
Gang først 2 over på den anden side, hermed fås:
T=h*g/2 <=> T*2=h*g/2*2 <=> T*2=h*g
Divider nu g over på den anden side, hvormed højden nu er isoleret:
T*2=h*g <=> T*2/g=h

Svar #2
20. oktober 2007 af rizzie (Slettet)

okay. men nu opdagede jeg et problem. når jeg ikke kender h, så kender jeg jo heller ikke T ?
og så kan den vel ikke bruges alligevel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

altså, nu kender jeg jo intet til den opgave, som du vil lave...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2007 af janko (Slettet)

skriv alt, hvad opgavestilleren bringer på banen..!
/janko

Skriv et svar til: ændring af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.