Kemi
afstemning redox, pH?
20. oktober 2007 af
()am (Slettet)
Jeg har en redox der ser sådan ud:
MnO4(-) + SO3(2-) + H2SO4 -> Mn(2+) + SO4(2-)
sulfitten bliver til sufat, men hvilken indflydelse har svovlsyren?, og hvordan ser den ud afstemt?
Jeg skal argumentere for om det er klogest at vælge svovlsyren, vand eller NaOH for bedst at oxidere noget vha. permanganat.
Jeg har en redox der ser sådan ud:
MnO4(-) + SO3(2-) + H2SO4 -> Mn(2+) + SO4(2-)
sulfitten bliver til sufat, men hvilken indflydelse har svovlsyren?, og hvordan ser den ud afstemt?
Jeg skal argumentere for om det er klogest at vælge svovlsyren, vand eller NaOH for bedst at oxidere noget vha. permanganat.
Svar #1
21. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
MnO4- er stærkest som oxidationsmiddel i sur opløsning.
Dette kan vises elektrokemisk med Nernst's ligning.
Dette kan vises elektrokemisk med Nernst's ligning.
Svar #2
22. oktober 2007 af mathon
1)MnO4^(-) kan ikke eksistere i basisk opløsning
2) "MnO4- er stærkest som oxidationsmiddel i sur opløsning" - jvf. #1, hvorfor en opløsning med pH=7 ikke er at foretrække
3) "men hvilken indflydelse har svovlsyren?" - den leverer det formålstjenlige sure miljø og syrerestionen - SO4^(2-) - laver ingen ravage, da S befinder sig i det for S højest mulige OT = +6 og således ikke lader sig oxidere.
2) "MnO4- er stærkest som oxidationsmiddel i sur opløsning" - jvf. #1, hvorfor en opløsning med pH=7 ikke er at foretrække
3) "men hvilken indflydelse har svovlsyren?" - den leverer det formålstjenlige sure miljø og syrerestionen - SO4^(2-) - laver ingen ravage, da S befinder sig i det for S højest mulige OT = +6 og således ikke lader sig oxidere.
Skriv et svar til: afstemning redox, pH?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
