Matematik
ligning
21. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, hvordan skal jeg gribe følgende opgaver an?
1/3 + 1/4 + 1/x = 1
1/3 + 1/4 + 1/x = 1
Svar #2
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)
Eller:
Start med at gange med 3·4·x=12x på begge sider.
Start med at gange med 3·4·x=12x på begge sider.
Svar #3
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
1/3 + 1/4 + 1/x = 1 <--> 4/12+3/12+1/x=12/12
1/x=12/12-4/12-3/12 = 5/12
1 = x(5/12)
1/(5/12)=1*12/5=2,4 = x
1/x=12/12-4/12-3/12 = 5/12
1 = x(5/12)
1/(5/12)=1*12/5=2,4 = x
Svar #4
21. oktober 2007 af Wulfe (Slettet)
Du skal jo bare finde x.
Så bare isoler x i den ligning;
1/x=(1-1/3-1/4) <=>
1/x=(12/12-4/12-3/12+) <=>
1/x=(5/12) <=>
1=(5/12)x <=>
x= 1/(5/12)
x= 12/5 = 2,4
Så bare isoler x i den ligning;
1/x=(1-1/3-1/4) <=>
1/x=(12/12-4/12-3/12+) <=>
1/x=(5/12) <=>
1=(5/12)x <=>
x= 1/(5/12)
x= 12/5 = 2,4
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
