Matematik
Bestem en forskrift til en stamfunktion?
21. oktober 2007 af
goegler (Slettet)
Hej alle
Jeg har et problem med denne opgave..
Bestem en forskrift for den stamfunktion F til
f(x) = x+cos(x)+4
hvis graf går gennem (0,2)
på forhånd tak for hjælpen
Jeg har et problem med denne opgave..
Bestem en forskrift for den stamfunktion F til
f(x) = x+cos(x)+4
hvis graf går gennem (0,2)
på forhånd tak for hjælpen
Svar #1
21. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Bestem først stamfunktionen ved at bruge:
S(g(x)+h(x))dx = S(g(x))dx + S(h(x))dx
Du har formentlig også en tabel eller lignende, hvorfra du kan finde ud af hvad S(x)dx, S(cos(x))dx og S(4)dx er.
Når du har finder stamfunktionen, skal du huske integrationskonstanten. Denne kan bestemmes vha. oplysningen F(0) = 2, hvorfra du isolerer k.
S(g(x)+h(x))dx = S(g(x))dx + S(h(x))dx
Du har formentlig også en tabel eller lignende, hvorfra du kan finde ud af hvad S(x)dx, S(cos(x))dx og S(4)dx er.
Når du har finder stamfunktionen, skal du huske integrationskonstanten. Denne kan bestemmes vha. oplysningen F(0) = 2, hvorfra du isolerer k.
Skriv et svar til: Bestem en forskrift til en stamfunktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
