Matematik

CIRKLER

21. oktober 2007 af LarsUlri (Slettet)
Det ville være en stor hjælp hvis der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Tegn enhedscirklen, og afsæt det punkt P på enhedscirklen, der har retningsvinklen 850 grader. Angiv samtlige retningsvinkler.



Hvordan tegner man 850 grader og hvordan udregner jeg retningsvinklerne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af peter lind

Hvis du bevæger dig 360 grader rund på enhedscirklen er du tilbage, hvor du startede fra. Du kan derfor finde en anden retningsvinkel der giver samme resultat ved at afsætte 850-360 grader. I den anden opgave skal du også bruger ideen med de 360 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2007 af mathon

850° = 2*360° + 130°
hvorfor

850° mod(360°) = 130°, hvoraf

850° = 130° +-p*360°, hvor p € Z(+)


Skriv et svar til: CIRKLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.