Matematik
sikkert nemt, men men
22. oktober 2007 af
the-tharchan (Slettet)
hey
løs ligningen x^3-4x=0
nogen der lige kan hjælpe mig hurtigt (:
løs ligningen x^3-4x=0
nogen der lige kan hjælpe mig hurtigt (:
Svar #1
22. oktober 2007 af volcom1
tag at sæt x uden for parantes og løs det som en andengradsligning:
x(x^2-4)=0
Du ved der er tre løsninger i en 3 gradsligning, den første kan du se ud fra det stykke jeg har skrevet, det er x=0, da hvis x er 0 giver hele parantesen 0. Dermed mangler du to, dem finder du ved at løse den andengradsligning som står i parantesen
x(x^2-4)=0
Du ved der er tre løsninger i en 3 gradsligning, den første kan du se ud fra det stykke jeg har skrevet, det er x=0, da hvis x er 0 giver hele parantesen 0. Dermed mangler du to, dem finder du ved at løse den andengradsligning som står i parantesen
Skriv et svar til: sikkert nemt, men men
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
