Matematik

vinkel

22. oktober 2007 af stine.20 (Slettet)
nogen der kan hjælpe?

jeg skal finde den spidse vinkel mellem linjerne n og m når

n: x+y=1
og
m: y=-2x+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af Isomorphician

find de to linjers retningsvektorer og brug formlen

a prik b = |a|prik|b| x cos(v)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af mathon

n: y = -x+1 med hældningstal -1

m: y = -2x + 1

tan(v_spids) = |-2-1|/|1+(-2)(-1)|

v_spids = tan^-1(3/3) = tan^-1(1) = 45°

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2007 af Isomorphician

ikke fordi jeg vil lægge mig ud med guruen Mathon, men jeg mener ikke 45 grader er korrekt. 45 grader er vinklen mellem linjen n og enten x- eller y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2007 af mathon

rettelse foranlediget af den fagligt årvågne Isomorphician - påpeget i #3 :)

et "smuttet" fortegn!

tan(v_spids) = |-2-1|/|1+(-2)(-1)|

v_spids = tan^-1(3/3) = tan^-1(1) = 45°

-->

tan(v_spids) = |-2-(-1)|/|1+(-2)(-1)|

v_spids = tan^-1(1/3) = 18,4349°

BEKLAGER!!!:)

Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.