Matematik

Negativ potens

23. oktober 2007 af Suub (Slettet)
Hola everybody


Jeg sidder med en ligning, som jeg har lidt problemer med!

Jeg simpilicerer den lige, så den er overskuelige...

-400/-2000 = L^-2

Hvad bliver L så? Hvordan får jeg isoleret L?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af mathon

-400/-2000 = L^-2

400/2000 = L^(-2)

(1/5) = L^(-2)

5^(-1) = (L^2)^(-1)

5 = L^2

L = +-sqr(5)

Svar #2
23. oktober 2007 af Suub (Slettet)

Okaj.. Fik af vide af en gut at jeg skulle opløfte i ½ .. men det gir bare ikke det samme!

Svar #3
23. oktober 2007 af Suub (Slettet)

Argh.. det gir jo det samme som kvadratroden af 5..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af nightvisionz (Slettet)

Præcis ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2007 af mathon

#2

...det var jo en kvik gut...:)

(1/5) = L^(-2) = (L^2)^(-1) = (|L|^2)^(-1) = |L|^(-2)

(1/5)^(1/2) = (|L|^(-2))^(1/2) = (|L|^(-2))^(1/2)

1^(1/2)/5^(1/2) = |L|^(-2*(1/2))

1/5^(1/2) = |L|^(-1) = 1/|L|

1/5^(1/2) = 1/|L|

|L| = 5^(1/2) = sqr(5)

L = +-sqr(5)



Skriv et svar til: Negativ potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.