Matematik
diff regning.
23. oktober 2007 af
DGS81 (Slettet)
Hejsa har et lille problem til en opgave håber nogen kan hjælpe!
en funktion er givet ved f(x)=-0,25x2+2x-1
spørgsmålet er så
gør rede for at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f
nogen der ved hvordan man løser sådan et problem ?
Mvh
Morten
en funktion er givet ved f(x)=-0,25x2+2x-1
spørgsmålet er så
gør rede for at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f
nogen der ved hvordan man løser sådan et problem ?
Mvh
Morten
Svar #1
23. oktober 2007 af Molle (Slettet)
Tangenten og grafen har et punkt (x0,y0) tilfælles.
Sæt derfor
f(x) = y
og find x0 og y0
Benyt tangentens ligning
y = f'(x0)*(x-x0)+y0
Så bør du få y = 2x-1
Sæt derfor
f(x) = y
og find x0 og y0
Benyt tangentens ligning
y = f'(x0)*(x-x0)+y0
Så bør du få y = 2x-1
Svar #2
23. oktober 2007 af mathon
løs f'(xo)=2
og
undersøg om
y-f(xo) = 2(x-xo)
kan omskrives til
y=2x-1
og
undersøg om
y-f(xo) = 2(x-xo)
kan omskrives til
y=2x-1
Svar #3
23. oktober 2007 af Molle (Slettet)
#2 Rigtigt mathon, x0 findes letteres ved at løse f'(x0) = 2 - det har du jo fordi 2 er hældningskoefficient for tangenten.
Skriv et svar til: diff regning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
