Matematik

isolere g...

23. oktober 2007 af mm :) (Slettet)
2,393= (12,566/g)*0,55

Hvordan isolerer jeg g?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2007 af Isomorphician

2,393 = (12,566/g) * 0,55

(2,393/0,55) = 12,566/g

(2,393/0,55)*g = 12,566

g = 12,566/(2,393/0,55)

Svar #2
23. oktober 2007 af mm :) (Slettet)

Hmmnn.. jeg skulle gerne få g til at ligge omkring 9,82 . :(
det er formlen for svingningstid jeg bruger..

jeg kender min snorlængde og svingningstid så jeg skal finde g...

2,393 = (4*pi)/g*0,55...



Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2007 af Liil-waQ (Slettet)

Hej

jeg får det til at blive det her:

2,393 = (12,566/g)*0,55


(2,393/0,55) = 12,566/g


(2,393/0,55)*12,566 = g

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

#3 Man kan ikke bare gange de 12,566 over på den anden side af lighedstegnet. #1 har gjort det rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2007 af rexden1

løsningen findes her:

2,393= (12,566/g)*0,55

Start med at gange med g på begg sider:

2,393*g = (12,566 / g)*g*0,55

divideret og gange ophæver hinanden:

2,393*g = 12,566 * 0,55

g = (12,566 * 0,55) / 2,393

g = 2,888

kontrol: 2,393 = (12,566/2,888)*0,55
2,393 = 2,393

færdigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2007 af Isomorphician

#2
Hvis det bliver stillet op som 2,393 = 12,566/(g*0,55), som du gør i dit svar, giver det et resultat lidt tættere på det du ønsker.

Skriv et svar til: isolere g...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.