Fysik
mekaniker
23. oktober 2007 af
kemlmj (Slettet)
en mekaniker affyrer liggende på et rullebræt et projektil på 25 g md hastigheden v2= 400 m/s. mekaniker, rullebræt og riffel har i alt en masse på 100 kg. med hviken hastighed v1 triller han baglæns efter affyringen??
ved man skal bruge noget af lignende formel :
u1= v1? v2
nogen der kan vejlede?
ved man skal bruge noget af lignende formel :
u1= v1? v2
nogen der kan vejlede?
Svar #1
23. oktober 2007 af Peden (Slettet)
Du ved at impulsen er: P=m*v
P_projektil = P_mand
<=>
0.025kg*(400m/s)^2 = 100kg*V^2
Isoler v og bingo.
Dette selvfølgeligt kun under antagelse af at manden kan rulle frit uden modstand etc.
P_projektil = P_mand
<=>
0.025kg*(400m/s)^2 = 100kg*V^2
Isoler v og bingo.
Dette selvfølgeligt kun under antagelse af at manden kan rulle frit uden modstand etc.
Skriv et svar til: mekaniker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
