Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Overskud ud fra genskaffelsesværdi
24. oktober 2007 af
kbkl (Slettet)
Jeg har følgende opgave:
"En virksomhed gennemfører i årets løb følgende transaktioner (køb og salg af en vare):
2/1 købt 2.000 stk. à kr. 5,00 pr. stk.
4/4 solgt 1.500 stk. à kr. 8,00 pr. stk.
6/5 købt 4.500 stk. à kr. 6,00 pr. stk.
5/7 solgt 2.500 stk. à kr. 10,00 pr. stk.
1/9 købt 500 stk. à kr. 7,00 pr. stk.
1/12 solgt 2.000 stk. à kr. 11,00 pr. stk.
Det oplyses, at markedsprisen (genanskaffelsesprisen) ved årets slutning er 7,50 kr./stk."
---
Skal jeg så bare antage at alle varer er købt til 7,5, så overskudet bliver:
Omsætning: (1500*8)+(2500*10)+(2000*11)=59000
Vareforbrug: 6000*7,5=45000
Overskud: 59000-45000=14000
Griber jeg det forkert an?
"En virksomhed gennemfører i årets løb følgende transaktioner (køb og salg af en vare):
2/1 købt 2.000 stk. à kr. 5,00 pr. stk.
4/4 solgt 1.500 stk. à kr. 8,00 pr. stk.
6/5 købt 4.500 stk. à kr. 6,00 pr. stk.
5/7 solgt 2.500 stk. à kr. 10,00 pr. stk.
1/9 købt 500 stk. à kr. 7,00 pr. stk.
1/12 solgt 2.000 stk. à kr. 11,00 pr. stk.
Det oplyses, at markedsprisen (genanskaffelsesprisen) ved årets slutning er 7,50 kr./stk."
---
Skal jeg så bare antage at alle varer er købt til 7,5, så overskudet bliver:
Omsætning: (1500*8)+(2500*10)+(2000*11)=59000
Vareforbrug: 6000*7,5=45000
Overskud: 59000-45000=14000
Griber jeg det forkert an?
Skriv et svar til: Overskud ud fra genskaffelsesværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
